زمان شارژ و دشارژ باتری‌ها کاهش می‌یابد
زمان شارژ و دشارژ باتری‌ها کاهش می‌یابد
ساعت | بازدید : 549 | نویسنده : پیمان بخشی | ( نظرات )

نیکل یکی از اجزای اصلی در الکترود باتری‌های یون لیتیم است. نتایج این پژوهش که در نشریه Nano Letters به چاپ رسیده، نشان می‌دهد که این روش می‌تواند مسیر تازه‌ای به سوی بهبود عملکرد باتری‌ها باشد.

 

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محققان آزمایشگاه ملی نورث وسترن در تحقیقات خود دریافته‌اند که نیکل می‌تواند به‌صورت سد فیزیکی در برابر عبور یون‌های لیتیم درآید. با این کار زمان شارژ و دشارژ باتری‌ها به‌شدت کاهش می‌یابد. نیکل یکی از اجزای اصلی در الکترود باتری‌های یون لیتیم است. نتایج این پژوهش در نشریه Nano Letters به چاپ رسیده و می‌تواند مسیر تازه‌ای به‌سوی بهبود عملکرد باتری‌ها باشد.

 

گنگمین وانگ رهبر این تیم تحقیقاتی تصاویر سه بعدی با کیفیت بالا از نانوذرات لایه‌ای اکسید منگنز-نیکل- لیتیم تهیه کرده است به‌طوری که هر یک از این ذرات در این تصویر به‌صورت جداگانه مشخص شده است. نتایج این تصاویر نشان داد که ذرات نیکل به‌صورت متجمع در بخشی از این نانوذرات قرار گرفته‌اند. بزرگنمایی‌های بالا نشان می‌دهد که کانال‌هایی که در یون‌های لیتیم در حین شارژ و دشارژ شدن از میان آنها عبور می‌کنند توسط نیکل بسته می‌شوند.

 

وانگ می‌گوید ما از این که دیدیم نیکل به‌صورت جداگانه در این ساختار متجمع شده متعجب شدیم. زمانی که یون‌های لیتیم در حین عبور از کانال‌ها با این تجمع ذرات برخورد می‌کنند متوقف می‌شوند. این بلوک شدن‌ها در فرآیند تولید الکترودها ایجاد می‌شود و مایل هستیم تا مانع بروز این مشکل شویم.

 

یون‌های لیتیم دارای بار مثبت هستند بنابراین در حین شارژ باتری، میان الکترودهای مثبت و منفی حرکت می‌کنند. در الکترودهای اکسید منگنز-لیتیم، اتم‌های اکسیژن و منگنز تشکیل ردیف‌هایی مانند جنگل‌ می‌دهند در کانال‌های ایجاد شده در فواصل میان این ردیف‌ها، یون‌های لیتیم می‌تواند در تردد باشد جهت حرکت یون‌ها را نیز شارژ شدن یا استفاده شدن باتری تعیین می‌کند.

 

مدت‌هاست که محققان می‌دانند افزودن مقداری نیکل می‌تواند ظرفیت باتری‌ها را بهبود دهد. اما آنها نمی‌دانستند که چرا بعد از مدتی استفاده، ظرفیت باتری‌ها افت محسوسی می‌کند. این پدیده را کاربران به این شکل احساس می‌کنند که بعد از مدتی ظرفیت باتری از قبل کمتر می‌شود.

 

برای یافتن دلیل این موضوع، محققان آزمایشگاه ملی آرگونه تصاویری از این الکترودها تهیه کردند. آنها از روش نقشه برداری سه بعدی برای تعیین جنس بخش‌های مختلف روی نانوذرات استفاده کردند. برای این کار نانوذرات در زوایای مختلف خم شده و 50 تصویر متفاوت از آن گرفته می‌شود. در نهایت با کنارهم قرار دادن این تصاویر نقشه سه بعدی عنصری از نانوذرات ایجاد می‌شود. این نقشه سه بعدی حکایت از تجمع ذرات نیکل در مسیر حرکت یون‌های لیتیم دارد.


موضوعات مرتبط: علمی , ,

|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


مطالب مرتبط با این پست










می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

آیا قالب شاه اطلاعات گرافیکی است ؟

خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 103
بازدید دیروز : 216
بازدید هفته : 360
بازدید ماه : 319
بازدید کل : 128536
تعداد مطالب : 352
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تاریخ امروز :

تست آنلاین کد ها

از شاه اطلاعات در گوگل پلاس حمایت کنید



تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شاه اطلاعات و آدرس kinginfo.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 352
:: کل نظرات : 5

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 103
:: باردید دیروز : 216
:: بازدید هفته : 360
:: بازدید ماه : 319
:: بازدید سال : 4735
:: بازدید کلی : 128536